Zoeken
Nieuwe duurzame en circulaire rioolwaterzuivering in Zeist

Nieuwe duurzame en circulaire rioolwaterzuivering in Zeist

Van Hattum en Blankevoort werkt momenteel samen met ELIQUO Water & Energy BV aan het ontwerp van de nieuwe rioolwaterzuivering (RWZI) Zeist. De huidige installatie haalt de normen voor onder meer stikstof en fosfaat niet en daarnaast naderen meerdere belangrijke onderdelen het einde van hun levensduur.

Bij de aanbesteding van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden kwam onze combinatie als beste naar voren dankzij onze heldere visie op duurzaamheid en circulariteit.
 
We zetten in op een RWZI die functioneert als een depot van grondstoffen, klaar voor hergebruik in de toekomst. Zo worden bewuste ontwerp- en materiaalkeuzes gemaakt en wordt elk materiaal vastgelegd in een materialenpaspoort. Hiermee zorgen we ervoor dat niets als afval eindigt, maar een nieuw leven krijgt. Een voorbeeld hiervan is de mogelijkheid om oude windmolens in te zetten als constructiemateriaal.
 
Het ontwerp ronden we af in Q1 2025 en komende zomer starten we met de bouw. Als alles volgens plan verloopt, moet de nieuwe RWZI in 2028 volledig in gebruik zijn.