Nieuwe locatie voor Van Hattum en Blankevoort vestiging Zuid
Een compactere, duurzame kantoorlocatie, een ruime loods en een eigen werf voor materieelopslag en productontwikkeling. De wens van Van Hattum en Blankevoort vestiging Zuid was helder. De civiele bouwer zocht een nieuwe locatie die zowel past bij de wensen van vandaag als de ambities van morgen. En die werd gevonden in Dordrecht. Op 21 december werd de nieuwe vestiging aan de Donker Duyvisweg 75 feestelijk geopend met een presentatie van Bas Nijhuis, internationaal scheidsrechter betaald voetbal. Hij overhandigde de sleutel van het pand aan vestigingsdirecteur Dick van Erkel.
Duurzaam, sociaal betrokken en slagvaardig
Duurzaamheid was één van de grootste drijfveren bij de verhuizing en kantoorinrichting. Het mobiele werken is ook bij Van Hattum en Blankevoort al lang geen uitzondering meer en dus was een kantoor met vele vierkante meters niet langer een must. Een compacter kantoor betekent dat er minder vaak ruimtes leeg staan die wel verlicht, verwarmd of gekoeld worden, effectiever worden ingezet. En dat was niet het enige: ook de kantoorinrichting gebeurde vanuit een circulaire gedachte.
Afvalreductie
Bij de verbouwing van het kantoor werd alleen het interieur vervangen dat écht noodzakelijk was. Veel bestaand materiaal kreeg daarom een tweede leven. Een groot deel van het meubilair voldeed nog en is aangevuld met meubilair dat is meeverhuisd vanuit Papendrecht. Ook de vloerbedekking is gereinigd en gebleven, ondanks dat de wandindeling compleet is gewijzigd. Waar nodig werd het alleen op maat gemaakt. De kozijnen, vensterbanken en kabelgoten zijn niet vervangen of geschilderd, maar voorzien van een frisse wrapp. Dit scheelde enorm in de hoeveelheid afval en maakte het mogelijk om dit alles een tweede leven te geven.
Sociaal en circulair
‘Welk materiaal is beschikbaar en hoe kunnen we dit gebruiken?’ Dit vertrekpunt, het enthousiasme en betrokkenheid van organisatie Level 5, zette de medewerkers die zich bezig hielden met de verhuizing aan het denken. Hoewel er zoveel mogelijk van het bestaande meubilair is hergebruikt, was er bij de kantoorinrichting toch ook vraag naar enkele specifieke meubel- en interieurstukken die qua uitstraling passen bij een bouwer als Van Hattum en Blankevoort. In plaats van enkel de behoefte als startpunt te nemen en van daaruit een ideaal meubelstuk te ontwerpen, hielp de circulaire impactpartner uit Amsterdam het verhuissteam eerst naar het beschikbare restmateriaal te kijken. Level 5 denkt van nature in duurzame en circulaire oplossingen en ontwierp daarom onder andere room dividers, plantenbakken, verlichting en een tafel van steigerhout, betonmatten en oude bedrijfskleding. En omdat Level 5 vooral werkt met mensen die hun draai op de arbeidsmarkt (nog) niet kunnen vinden, heeft de kantoorinrichting ook een sterk sociaal betrokken karakter. Van Hattum en Blankevoort is trots op het resultaat.
Geopolymeerbeton
Waar Van Hattum en Blankevoort ook trots op is, zijn de nieuwe loods en het buitenterrein. De beschikbare ruimte maakt het bedrijf slagvaardiger en wendbaar. Er is bijvoorbeeld ruimte om materiaal en materieel na het einde van een project duurzaam op te slaan voor toekomstig hergebruik. Daarnaast biedt het buitenterrein de mogelijkheid om prefab betonelementen in eigen beheer te ontwikkelen. Van Hattum en Blankevoort heeft bijvoorbeeld de ambitie om op deze locatie geopolymeerbeton en basaltwapening in te zetten bij de prefab delen. Hierbij helpt het enorm dat de betoncentrale van een partner op korte afstand zit.
Van Hattum en Blankevoort vestiging Zuid zet met de verhuizing een flinke stap richting de toekomst en hoopt haar klanten hierdoor nóg beter van dienst te kunnen zijn.